Macaroane cu branza si stafide
Complexitate redusa; timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente:
500 gr de branza dulce
5 oua
3/4 cana de zahar
1,5 cani de lapte
100 gr smantana
100 gr stafide
500 gr macaroane
esenta vanilie
esenta rom
unt
sare
zahar pudra
Mod de preparare:
Se pune un vas cu apa la fiert cu putina sare si unt, iar dupa ce da in clocot se adauga macaroanele care se lasa sa fiarba 8-9 minute.
Dupa ce au fiert se dau sub jetul de apa rece, apoi se lasa la scurs intr-o sita.
Stafidele le lasam 30 min. in esenta de rom pentru a fi mai zemoase.
Intre timp facem compozitia pentru macaroane astfel: pisam branza cu o furculita si adaugam smantana, zaharul, laptele, 3 oua, stafidele si esenta de vanilie. Dupa ce le-am amestecat adaugam si macaroanele pe care le amestecam usor cu restul compozitiei.
Ungem o tava cu unt, rasturnam compozitia in ea si batem deasupra cele 2 oua ramase.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade compozitia si o lasam 40-45 min, pana se rumeneste usor deasupra.
Dupa ce o scoatem presaram zahar pudra.
POFTA BUNA! 😀